Valves utbud

Idag är Valve en av de största distributörerna av spel på nätet. De kommer säkert att ta fler marknadsandelar nu när Steam Box kommer ut. Vi har lovat att skriva om den när den kommer nu i början av 2014. Det går inte att stirra sig helt blind på Counter Strike. Det finns fler fiskar i havet! Vill du ha tips på bra spel från Valve som finns på Steam? Kolla in detta!

Dota 2

Detta är ett strategispel som används mycket inom e-sporten som gren att tävla i. Fnatic har ett bra lag i just Dota 2. Spelet har ett fantasytema och är av modellen RTS, realtidsstrategi. Man styr varsin figur och samordnar attacker mot andra motståndare. Målet är att utplåna motståndarens bas. Spelet släpptes för första gången 2012 och finns tillgänglig för Windows, Mac och Linux.

Portal 2

Detta är en uppföljare till Portal som släpptes 2007. Portal 2 går ut på att lösa pussel i olika testkammare. Man får tillgång till ett verktyg som kan skapa två olika portaler/öppningar. Föremål kan komma in i den ena och ut genom den andra. Med hjälp av dessa ska man ta sig genom alla banor. Det gäller att tänka till vart man placerar sina portaler. Man kan förflytta sig själv eller andra objekt genom portalerna för att slutföra banan. Nytt i Portal 2 är att man kan spela co-op, två spelare samtidigt.

Portal 2 släpptes 2011 och finns att spela på Windows, Mac, Xbox 360 och Playstation 3.

Left 4 Dead

Detta var ett kritikerrosat spel som Valve släppte 2008. Det var en av de första zoombiespelen som verkligen var bra och skrämmande. Spelet hade dessutom flera spelarlägen. Multiplayer och co-op var de absolut populäraste att spela. Det gav upphov till många spännande videoklipp som laddades upp på Youtube. Det går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på en bana och samtidigt undanröja zoombies som härjar i området.

Året efter, 2009 så kom uppföljaren, Left 4 Dead 2. Spelet var lika bra, om inte bättre än originalet. Båda spelen finns till Windows och Xbox 360.

Team Fortress 2

Detta är en uppdatering på ett av de första spelen som Valve gjorde. Första Team Fortress kom ut redan 1999. Team Fortress 2 släpptes åtta år senare, 2007. Det är ett spel där den skjutglade kommer att trivas. Spelet är dock lite svårt att beskriva, man måste uppleva för att förstå. Men det går ut på att två lag ska ta kol på varandra, Reliable Excavation och Demolition (RED) och Builders League United (BLU).
Spelet är också populärt att kombinera med en modifikation som heter Garrys Mod, som kan kallas för Gmod. Det är en modifikation som gör om spelet till att vara en enda stor sandlåda, du kan bygga och ta fram olika objekt hur du själv vill. Just Gmod och Team Fortress 2 används ofta i filmer som läggs ut på Youtube. Där spelar användare in roliga klipp som har en handling, ungefär som komedisketcher. Dessa klipp har sedan blivit väldigt virala och har setts av flera miljoner människor världen över. Dessa saker gör så att spelet lever vidare.

Finns att köpa till Windows, Xbox 360, Playstation 3 och Mac.