The International 4

dota2

The International 4 är troligen den största e-sportstävlingen i världen just nu. Då kommer alla de bästa lagen inom Dota 2 att samlas i en arena i Seattle som håller över 17 000 personer. Det är en spektakulär tävling men en enorm summa pengar i potten. Just nu ligger hela prispotten på 10,5 miljoner dollar där vinnaren kan få ungefär 5 miljoner. Det blir ca: 35 miljoner svenska kronor. Det är en av de största prispengarna någonsin som ett lag kan vinna i en e-sport.

The International 3 togs hem av det svenska laget The Alliance och då fick laget dela på 9 miljoner kronor. Laget består av:

Gustav “s4” Magnusson
Henrik “AdmiralBulldog” Ahnberg
Joakim “Akke” Akterhall
Jerry “EGM” Lundkvist
Jonathan “Loda” Berg

I år har Valve lagt till möjligheten för vanliga spelare att köpa saker i spelet som automatiskt går till prispotten för The International 4. Det betyder att summan som vinnaren får kan fortsätta att växa tills tävlingen avslutas.

The International 4 börjar den 8 juli och fortsätter ända fram till den 21 juli där den avslutas i en finalmatch.

Dota 2 är ett strategispel med fantasytema från företaget Valve. Spelet finns tillgängligt till PC och Mac. Det är ett realtidsstrategispel där två lag möter varandra på en arena som alltid ser likadan ut. Dota är en av de populäraste e-sporterna efter Counter Strike. Spelet har förmåga att locka en stor publik när man kör tävlingar.

Vi får se om The Alliance lyckas ta hem segern för andra året i rad och vinstsumman på över 30 miljoner kronor.