Olika lag inom CS

cs-spelare-pa-tavling

För dig som inte vet så är Counterstrike främst en lagsport. Den största inom e-sporten idag. Precis som i fotboll eller hockey så finns det en massa olika lag som består av flera personer. Vi tänkte ta och gå igenom några lag här och presentera dem. Det blir de allra bästa och mest kända lag inom CS. Att ta upp precis alla skulle för oss ta flera år, eller nästa i alla fall ☺

Fnatic

Fnatic är inget lag i sig utan en hel organisation. Denna organisation inriktar sig på att hitta bra spelare inom nästa alla e-sporter som finns. Det är i Counterstrike, Starcraft 2, Battlefield 4, Dota 2, League of Legends, Shootmania och Fighting Games. Fnatic bildades redan 2004 när e-sporten inte var allmänt känd.

Deras lag i Counterstrike består idag av:

Jonathan “Devilwalk.teg” Lundberg
Robin “flusha” Rönnquist
Jesper ” jw” Wecksell
Markus “pronax” Wallsten
Andreas “schneider” Lindberg

Fnatic är baserade i Australien, Storbritannien och Nederländerna. Trots det så är hela laget i Counterstrike svenskar. Vi i Sverige har varit väldigt framgångsrika när det kommer till CS.

Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas eller NiP som de också kallas är en av de första organisationerna som har verkat inom e-sporten. NiP bildades redan under 2001 och skördade framgångar i Counterstrike. Två år senare under 2003 så redovisade man spelvinster på över 1,5 miljoner kronor. Man slog dock igen verksamheten under 2007 men valde att öppna den igen 2012 och ombildade NiP.

Den som är mest känd i NiP är Emil Christensen, eller HeatoN som är hans alias. Han har också varit rankad nummer 1 i hela världen i Counterstrike en gång i tiden. Han är dessutom ägare till hela organisationen. NiPs Counterstrike-lag ser ut så här idag:

Christopher “GeT_RiGhT” Alesund
Johan “Hyb” Carlund
Issa “Dracula” Chebaro
Emil “HeatoN” Christensen
Robert “RobbaN” Dahlström
Erik “Medion” Engström
Christer “fisker” Eriksson
Oskar “ins” Holm
Tommy “Potti” Ingemarsson
Jørgen “XeqtR” Johansen
Niklas “niko” Johansson
Johan “face” Klasson
Michael “ahl” Korduner
Daniel “Hyper” Kuusisto
Christian “vilden” Lidström
Øyvind “KunFigur3” Magnestad
Abdisamad “SpawN” Mohamed
Kristoffer “Tentpole” Nordlund
Patrick “ScreaM” Roth
Johan “Vesslan” Ryman
Marcus “zet” Sundström
Dennis “walle” Wallenberg
Jonathan “miniw” Wallenberg
Björn “Bullen” Wall

SK Gaming

SK Gaming är en stor tysk organisation som har många år på nacken. Man bildades 1997 när spelet Quake blev populärt och tävlingar anordnades. Efter det har man haft betydande framgångar i just Counterstrike. 2001 blev denna organisation den främsta av alla i sitt Tyskland och dominerade CS-scenen där. Man hade vissa framgångar internationellt men senare så började SK Gaming att få svackor med Counterstrike. Man hittade inte formen och rätt spelare som kunde representera organisationen. Man har trappat ner med Counterstrike och satsar mer på t.ex. Leauge of Legends. Laget som finns idag består endast av tre stycken personer.

SK Gamings CS lag ser ut så här idag:

Marcus “Delpan” Larsson
Faruk “pita” Pita
Simon “twist” Eliasson

Det kan vara så att man väljer att skrota laget helt i framtiden eftersom framgångarna har uteblivit.

Mer om lag inom CS kommer säkert i framtiden. Håll kolla på nyheterna också!