Konsoler och deras framtid

Med anledning av lanseringen av Xbox one i Sverige så tänkte vi ta upp frågan om konsoler och deras framtid(?)

Konsolkrigen har pågått under flera årtionden, vilka maskiner som har de bästa möjligheterna, vilka spel som kommer släppas på dem och framför allt vilken som är överlägsen helt enkelt, från början var denna bransch väldigt dominerad utav Nintendo, en ikonisk jätte som vi alla känner till, men de flesta känner att Nintendo inriktar sig på “barnspel” och har tappat väldigt mycket på marknaden.

Sony har tagit över en stor andel av marknaden, med sina Playstation konsoler så vinner de mer mark, allt större spel släpps på deras konsoler och väldigt många använder Sonys Playstation som en “hemmabio” anläggning, dess kapacitet att kunna leverera högkvalitet på så väl spel som på blu-ray filmer gör den till en jätte i sin egen klass. Framtiden ser väldigt ljus ut för Sony och vi kan anta att allt fler av deras konsoler kommer integrera allt fler olika funktioner in i samma maskin, anpassad att fungera för i stort sätt alla användare.

Till sist så har vi Microsofts X-box, innan den släppte var det få som trodde den skulle kunna mäta sig så bra med Nintendo och Sonys konsoler, många kände att Microsoft skulle göra datorer, eller rättare sagt operativsystem till datorer och inte konsoler. Men Microsoft förvånande många positivt och idag är X-box ett känt varumärke i sig och har kapacitet som mäter sig med Sonys Playstation. Det som kan vara avskräckande för många är att X-box har samma kontrollsyndrom som t.ex Apples Iphone, för att kunna spela online så måste du köpa “X-box Live” och i de senare versionerna så skickas allt mer information från din konsol till Microsoft.