DreamHack Summer 2014

Nu är det vår och snart sommar. Vad är det som är så speciellt med sommaren? Jo DreamHack Summer! Yes! Den årliga festivalen för dator- och spelintresserade själar träffas som umgås och spelar i tre hela dagar. Många är vakna nästan hela Dreamhack, det är världens största datorfestival enligt Guinness Rekordbok.

Hur började det?

Allt började i Malung på 90-talet när datorintresserade ungdomar träffades i en källarlokal på grundskolan där. Man pratade datorer och bytte disketter med filer, pratade om programmering och visade upp vad man kunde göra med datorn. Ett par år senare så bestämde sig Martin Öjes och Kenny Eklund för att anordna en offentlig datorträff med datum och en bra lokal. Man tog den största lokalen som fanns på skolan, matsalen. Där i skolans matsal lade man grunden för vad som är världens största datorträff med hela 12000 besökare.

Dreamhack AB har idag 17 anställda och omsätter omkring 43 miljoner kronor. Det är ganska häftigt när man tänker efter. Att någonting som började i en källarlokal i Malung, med ett par datorintresserade ungdomar kunde bli så stort.

Det är två träffar årligen. Dreamhack summer och Dreamhack vinter.

Dreamhack summer anordnas mellan den 14 – 17 juni och vintereventet körs 22 – 25 november. Vinterdatumen kan se lite annorlunda ut beroende på hur dagarna ligger.

Vad kostar Dreamhack?

För en bordsplats för dig och din dator så kostar det 850 kr.
Ett dagspass kostar 100 kr och då är det öppet mellan 10.00 – 22.00.
Eventpass, vilket betyder att du får vistas inne på området alla dagar, dygnet runt kostar 450 kr.