De mest framgångsrika CS-spelarna

Då det går att tävla i Counterstrike så finns det några spelare som blir mer framgångsrika än andra. Det går att göra sig en förmögenhet på att spela CS och det kommer denna lista att bevisa. Vi kommer att lista topp 10 spelare som har vunnit mest pengar fram till slutet av 2013.

Plats nummer 1

Patrik ”f0rest” Lindberg från Sverige

Denna supersvensk har spelat in hela 6 miljoner kronor under sin karriär. Han är en av historiens bästa spelare in om CS och spelar för laget Fnatic.

Plats nummer 2

Patrik ”cArn” Sättermon från Sverige

Det är många svenskar på denna lista. Vi har haft stora framgångar inom CS. Här är Patrik ”cArn” Sättermon som har spelat in mer än 5,5 miljoner kronor. Han var ett av dragplåstren i Fnatic under många år. Idag är han dock inte aktiv som professionell CS-spelare.

Plats nummer 3

Harley ”dsn” Orvall från Sverige

Även Harley har ett förslutet i Fnatic och ska ha pensionerat sig från CS under 2011. Han kommer på tredje plats med strax under 5,5 miljoner kronor.

Plats nummer 4

Filip ”NEO” Kubski från Polen

Den första icke-svensken på listan. Topp 3 har dominerats av svenskar. Filip Kubski har rankats som en av de bästa CS-spelarna i världen. Och hans prispengar landar på ungefär 4,4 miljoner kronor.

Plats nummer 5

Wiktor ”TaZ” Wojtas från Polen

En otroligt bra lagspelare från Polen som gjorde allt för laget. Här på vår lista hamnar Wiktor ”TaZ” Wojtas på femte plats. Intjänade pengar ca: 4,3 miljoner kronor.

Plats nummer 6

Robert ”RobbaN” Dahlström från Sverige

Nu kommer det en till svensk på listan. Har spelat för SK Team och varit mycket framgångsrik både som enskildspelare samt i laget. Hans pengapott hamnar på över 4,2 miljoner kronor.

Plats nummer 7

Mariusz ”Loord” från Polen

En stor spelare inom CS som har spelat mot flera stora lag Sverige. Det finns dock inte så mycket fakta om honom. Han har spelat in ungefär 4,1 miljoner kronor.

Plats nummer 8

Jakub ”kuben” Gurczyński från Polen

Även Polen har visat sig vara ganska representativ på denna lista och landet har fostrat många talanger. Jakub ”kuben” Gurczyński är en spelare som har varit rankad på topp 5 av världens bästa. En spelar pott på ca: 4,1 miljoner hade han under sin karriär.

Plats nummer 9

Danny ”zonic” Sørensen från Danmark

En spelare från vårt grannland Danmark. Han var på topp från 2005 och till slutet med Counterstrike 1.6. Danny ”zonic” Sørensens spelarpott uppnår 3,7 miljoner kronor.

Plats nummer 10

Dennis ”walle” Wallenberg från Sverige

Nu är vi på den sista platsen i vår lista på de mest framgångsrika spelarna i historien. Här ser vi en svensk som heter Dennis Wallenberg. Han och laget hade dock väldigt svårt att nå toppen och man vann inte en enda finalmatch. Han fick en summa på över 3,5 miljoner kronor.

Statistiken som är hämtad visar inte på om summan är innan eller efter spelaren delade med sig med laget. Den frågan måste vi lämna öppen tills vi har fått klara indikationer om vad som gäller.