Boken 8-bitar, som tar oss tillbaka i tiden

Boken 8-bitar tar oss tillbaka till en svunnen tid i datorspelens värld. Den handlar om en av de första riktiga spelkonsolerna som verkligen är värd namnet. Det var här som kanske det mest kända TV-spelet, Super Mario Brothers, föddes. Vi talar naturligtvis om Nintendo Entertainment System. Nu har det skapats en hel bok på 344 sidor som tar upp denna stora spelgigants resa från nyhet till total succé. Denna bok tar upp hela historien om Nintendo Entertainment System. Dess resa från Kyoto i Japan till vårt svenska Kungsbacka, för att sedan ta steget i våra folkhem med ett förbluffande resultat. Alla ville ha det, alla köpte det, och alla har förmodligen någon gång i sitt liv spelat ett spel från denna spelgigants konsol.

I boken finns information om alla de mest populära Nintendo (NES) spelen. De världar och fiender du lärde dig försvara dig emot, men också de platser i spelen som du aldrig nådde fram till. Boken innehåller även rikligt med illustrationer med inte mindre än över tusen bilder.

Boken är skriven av Tobias Bjarneby och Markus Karlsson Frost, med andra medverkande som har haft insikt i denna spelvärld under åren som blev en era inom dator- och TV-spelens historia.

Boken köper du enkel och lätt i butiken på loading.se för bara 419 kronor plus frakt. Leveranstiden är cirka en vecka från beställningsdatum. Genom att klicka här så kan du köpa boken.

I övrigt vill vi även passa på att informera om att det fortfarande för alla spelsugna går att få tag på dessa spel och konsoler på många retrosidor över hela nätet. Bland annat så går detta att göra hos gamegirl.se, eller på conceptentertainment.se. Ett enkelt sätt att få tillbaka den populära gaming känslan som fanns i denna underbara konsol.