Årets DreamHack för alla datorgalna har avslutats

DreamHack är ett återkommande event som startade 1994, och har blivit ett välkommet årligen återkommande inslag för alla datorintresserade och spelgalna i vårt land. Detta år gick DreamHack av stapeln mellan den 27-30:e november på ELMIA i Jönköping. 25000 personer tog tillfället i akt och besökte detta event.

DreamHack står för att vara världens största alkohol och drogfria datorfestival för alla åldrar, och blev detta år en succé igen, precis som väntat. På DreamHack 2014 fanns det som vanligt massor av event och tävlingar att tillgå. Bland annat så fanns Coca Cola Zero Dj Battle som vanns av Dj Decaville.

Den återkommande tävlingen i Counter Strike är alltid fullpackad

Som vanligt så var det många som ville delta i CSGO tävlingen på DreamHack 2014, som alltid bjuder på en tävling i detta mycket spelade datorspel. Detta år var det franska teamet LDLC som besegrade NIP Gaming på övertid. Efter ett tre timmar långt final battle så stod det klart att LDLC hade vunnit DreamHack 2014´s slutliga strid i CS:GO och lämnade finalbordet med e3n prissumma av 745000 kronor mera än de kommit med.

I övrigt så bjöd DreamHack på många nervpirrande speltävlingar med bland annat Ultra Street Fighter IV som vanns av FUUDO samt en League of Legends tävling. Som största event i världen så var naturligtvis också många datorföretag representerade med bra erbjudanden på årets nyheter inom data världen.

Trots att DreamHack är alkohol och drogfritt, är det omöjligt att stoppa allt.

Jönköpings Posten hade dock några inte så smickrande nyheter om DreamHack, där det framkom att d någon hade fått knark på DreamHack, samt att stölder av mobiler och datatillbehör hade förekommit. De kunde också konstatera att sambandet mellan lönehelg och DreamHack på utsidan hade bidragit till fylla och problem i Centrala Jönköping. Detta är dock något som kommer med alla event och festivaler, och inte något som ska läggas på arrangörerna av DreamHack 2014 som trots detta var en fullkomlig succé.